Seks

Seks met oudere vrouw wat zegt de bijbel over seks

Maandag 25st, Juni 2017 5:26:12 Am
[BANCHOR] hotgirllcub
Stuur een gratis bericht
naar Lihan3001
Offline
Lihan3001
  • 35 jaar Vrouw, Schorpioen
  • Elsloe, Netherlands
  • Turks(Bekwaamheid), Deutsch(Mooi zo)
  • Spreker, Orthopedist, Zanger
  • ID: 5431574615
  • Vrienden: SpecterTH, keysofanxiety, FreekyGun, denysmiles
Persoonlijke gegevens
Geslacht / Vrouw
Kinderen / 1
Hoogte / 182 cm
Status / Getrouwd
Onderwijs / Het gemiddelde
Roken / Nee
Drinken / Nee
Contacten
Naam / Jessica
Profiel bekijken: / 9996
Nummer: / +312511-848-28

Beschrijving:

Niemand heeft ooit een leeftijdsgrens kunnen bepalen waarna begeerte, lust of het vermogen om te beminnen zouden ophouden te bestaan. Oké, ouder worden gaat, zoals we allemaal weten, onverbiddelijk gepaard met lichamelijke veranderingen of aandoeningen. Niks aan te doen. Maar het gaat ook samen met een groter geestelijk vermogen tot intimiteit en diepgang. Seksualiteit verandert hierdoor. Het kan veel mooier worden. Dat gaat niet vanzelf en vraagt om begrip, aandacht en aanpassingen.

Hier kunt u lezen over de veranderingen bij mannen en vrouwen, lichamelijk, emotioneel en relationeel. En de invloed daarvan op de seksualiteit. Met adviezen hoe u een fijn seksleven houdt. Het lichaam van een vrouw verandert als ze ouder wordt. De meest opvallende veranderingen doen zich voor tijdens de overgang. De overgang of het climacterium start bij vrouwen gemiddeld tussen de 45 en 50 jaar.

De menstruatie wordt onregelmatiger, blijft uit of wordt juist heviger en duurt langer. In deze periode stopt het vrouwelijk lichaam geleidelijk met de maandelijkse productie en rijping van eicellen en stelt zich in op een nieuw hormonaal evenwicht.

De eierstokken ovaria gaan langzaamaan minder oestrogeen en progesteron vrouwelijke geslachtshormonen produceren waardoor de hormoonspiegels veranderen. De overgang met bijbehorende klachten duurt gemiddeld 5 tot 10 jaar. De laatste menstruatie krijgen vrouwen gemiddeld op hun 51ste. Deze laatste menstruatie wordt ook wel menopauze genoemd. Voor, maar ook na, de menopauze is er een periode van enkele jaren waarin de hormonen een nieuw evenwicht zoeken.

Dit zijn de overgangsjaren. Hoe lang deze periode duurt is voor iedere vrouw verschillend. Het is belangrijk om te realiseren dat de overgang een heel normaal en noodzakelijk proces is.

Het is zeker geen vreselijke ziekte. Een vrouw groeit zo toe naar een fase waarin de hormoonwisselingen van de cyclus niet langer een rol spelen. Je kunt ook zeggen dat een vrouw na de overgang als het ware zichzelf wordt. De veranderingen die tijdens de overgang plaatsvinden hebben een effect op de geslachtsorganen.

Zo worden de baarmoeder, de schaamlippen, de vagina en de borsten atrofisch. Dit betekent dat de vaginawand en de baarmoeder minder flexibel en elastisch worden. De vagina verrimpelt en wordt wat kleiner, net als de schaamlippen.

De clitoris wordt niet kleiner, maar wordt wel gevoeliger. Dit komt doordat het vetweefsel, dat om de clitoris heen zit, dunner wordt. Het vaginale vocht vermindert waardoor de vagina droger is. Er kunnen wat makkelijker vaginale infecties ontstaan jeuk, ontsteking, witte vloed en dergelijke.

Tot aan de menopauze zorgt de zure pH-waarde in de vagina dat microben zich niet kunnen vermeerderen. De daling van de oestrogenen na de overgang vermindert echter deze zuurgraad met als gevolg dat vaginale infecties sneller ontstaan. De bekkenbodemspieren, die zorgen voor een goede vochtaanmaak, orgasmes en gevoel bij penetratie, kunnen, net als andere spieren, aan kracht verliezen. U zult begrijpen dat al deze lichamelijke veranderingen invloed kunnen hebben op de beleving van seksualiteit.

Een orgasme kan als minder intens en explosief worden ervaren, omdat de stuwing en de samentrekkingen die vanuit de geslachtsorganen door het lichaam golven minder hevig en langdurig zijn. De verminderde spierkracht en de geringere spierinspanning kunnen de opwinding bemoeilijken. Die komt meestal pas, wanneer de clitoris, schaamlippen of vagina worden gestimuleerd.

Seksuele opwinding gaat na de overgang, net als daarvoor,  gepaard met het vochtig worden van de vagina. De vagina van de vrouw is na de overgang in niet-opgewonden situatie vaak wel droger.

Maar als de dame goed opgewonden is, is er geen verschil met de vochtaanmaak van voor de overgang. Na de overgang is een vrouw, als ze opgewonden is, dus niet minder vocht aan, zoals vaak wordt gedacht. Het is wel belangrijker dan voor de overgang om te zorgen dat het lichaam in een opgewonden staat is. In een niet-opgewonden situatie is de vagina van een jonge vrouw altijd wel een beetje vochtig.

Een snelle penetratie levert daardoor vaak geen klachten op. Na de overgang, als de vagina in het algemeen wat droger is, kan een te snelle penetratie wel onprettig en pijnlijk zijn. Als er vaak gevreeën wordt zonder voldoende vochtig te zijn gaat het op den duur pijn doen.

Dat kan resulteren in een gespannenheid bij het vrijen, wat resulteert in nog meer pijn. Meer over pijn bij vrijen kunt u lezen in het artikel Pijn bij vrijen een veel voorkomende klacht. Wrijving of streling van de vagina, als de vrouw nog niet opgewonden is, onprettig aanvoelen. Doordat de clitoris extra gevoelig is, kunnen onhandige aanrakingen pijn veroorzaken. De ernst van deze overgangsklachten verschilt van vrouw tot vrouw, net als het aantal jaren dat een vrouw klachten heeft en het moment waarop de klachten beginnen.

Er zijn vrouwen die nauwelijks last hebben van de overgang en geen van bovenstaande klachten herkennen. De meeste vrouwen ondervinden er helaas in meer of mindere mate wel hinder van. Naast de lichamelijke veranderingen heeft de overgang ook een emotionele kant.

De overgang brengt vaak - maar gelukkig slechts tijdelijk - een ongewone vermoeidheid met zich mee. Ook kunnen zich andere ongemakken voordoen waar je niet meteen vrolijk van wordt, zoals bijvoorbeeld: opvliegingen, zweetaanvallen die vaak op hun beurt weer slapeloosheid, zenuwachtigheid en een slecht humeur veroorzaken.

Daarnaast vinden er in deze fase van het leven gebeurtenissen plaats die belangrijke invloed kunnen hebben op het gevoelsleven van de vrouw. Haar kinderen die onafhankelijk worden bijvoorbeeld, of haar ouders die ziek of hulpbehoevend zijn of sterven, of haar man die nu rond de vijftig is en die nu misschien ook niet de meest leuke en makkelijke periode van zijn leven doormaakt.

Ook de angst om niet meer sexy of mooi gevonden te worden omdat men 'oud' is, zit er diep in en kan het seksleven zwaar verstoren. In deze periode kan een vrouw soms veel minder zin hebben in seks dan vroeger, soms kan ze er zelfs een afkeer voor ontwikkelen.

Voor vrouwen is het krijgen van zin in seks een complex proces. Als er lichamelijk of geestelijk iets uit balans is, heeft dat direct invloed op 'de zin in seks'. Overgangsklachten als opvliegers en stemmingswisselingen kunnen het libido dus begrijpelijk verlagen. Maar het omgekeerde komt ook voor: dat een vrouw meer zin in seks heeft. Dat laatste hoor je vaak zeggen door vrouwen in het eerste en tweede jaar van de overgang. Ook kan het gebeuren dat wat ze vroeger heel prettig en spannend vond, haar nu tegenstaat.

Vaak wordt de behoefte aan gemeenschap minder, terwijl de behoefte om te vrijen blijft, zelfs vaak groter wordt. Intimiteit, knuffelen, zoenen en strelen worden belangrijker dan een orgasme krijgen. Na de overgang, wanneer het lichaam relatief over meer testosteron mannelijk hormoon beschikt, neemt de lust vaak weer toe. Die verandering tijdens de overgang is heel normaal.

Maar het kan wel een probleem opleveren in de relatie met de partner. Zijn verwachtingspatroon blijft misschien hetzelfde en dan zal hij het niet direct begrijpen als zij het liever anders wilt. Het is dus belangrijk om hier samen over te praten. Naarmate mannen ouder worden, hebben ze minder actief testosteron en meer oestrogeen in hun lijf.

Bij mannen en vrouwen is testosteron het belangrijkste sekshormoon. Dat is dus heel weining. De hoeveelheid testosteron neemt in een iets hoger tempo af wanneer een man eind veertig of begin vijftig is.

Deze daling van het testosteron komt vooral doordat mannen op een wat hogere leeftijd overgewicht krijgen, gezondheidsproblemen hebben en medicijnen gebruiken. Vaak hebben ze wat minder vaak seks solo en samen , wat ook resulteert in een afname van het testosteron. De hoeveelheid testosteron en de snelheid van de testosterondaling varieert trouwens sterk per man; er zijn mannen van in de 70 die een testosteronspiegel hebben die gelijk is aan die van de gemiddelde man van in de Bij de oudere man verlopen de lichamelijke reacties op de erotische opwinding trager.

Dat wil zeggen dat er dus iets meer tijd nodig is voordat de penis stijf wordt, dus voordat er een erectie komt. En ook is het op en neer gaan van opwinding en verslapping en verharding van de erectie tijdens het vrijen is een veel voorkomende ervaring. Bij sommige mannen speelt ook het tijdstip en het energieniveau een rol. Een erectie kan bijvoorbeeld 's ochtends of 's middags sneller ontstaan dan 's avonds. Alhoewel dit normale verschijnselen zijn, gaan heel wat niet goed ingelichte mannen zich zorgen maken en vrezen meteen impotent te worden.

En juist deze angst om impotent te worden is in veel gevallen de oorzaak van die impotentie. Als de man na de eerste keer weer een poging waagt, dan is er grote kans dat door zijn gebrek aan zelfvertrouwen dit tot een mislukking leidt. Meer informatie hierover kunt u lezen in het artikel 'Oorzaken erectiestoornissen'. Tim begint het vrijen met Anne meestal met een stevige erectie. Als hij en Anne langer vrijen wordt er erectie soms wat minder stijf. Hij is dan de volgende keer sneller geneigd om wat minder lang te vrijen en sneller te penetreren.

Tim is bang dat als hij te lang wacht, zijn erectie verdwenen is. Hij denkt ten onrechte dan het niet meer zal lukken. Stoppen met vrijen bij de eerste vermindering die ze voelen is niet nodig.

Contact Nl Privacy
Copyright © 2019-2020 pritechautosport.nl