Zoekt

Neuken aan de bar geile milf verhalen

Zaterdag 21st, Augustus 2018 3:55:38 Pm
[BANCHOR] worstelen ardennen
Stuur een gratis bericht
naar ProBowlUK
Offline
ProBowlUK
  • 43 jaar Vrouw, Stier
  • Dort, Netherlands
  • Hindi(Vloeiend), Japans(Bekwaamheid)
  • Brandweerman, Begeleider
  • ID: 5397626731
  • Vrienden: AChudnow, RF-rsk, Smokesignal
Persoonlijke gegevens
Geslacht / Vrouw
Kinderen / 2
Hoogte / 157 cm
Status / Gratis
Onderwijs / Het gemiddelde
Roken / Ja
Drinken / Ja
Contacten
Naam / Samantha
Profiel bekijken: / 2855
Nummer: / +312554-616-73

Beschrijving:

Een van de meest gefotografeerde pubs in Schotland is waarschijnlijk Tutties Neuk Inn. Dat wil zeggen: het meest gefotografeerd door Nederlanders die van platte humor houden. Zit daar in Schotland soms een Nederlandse horeca-exploitant met een vreemd gevoel voor namenhumor? Nee, de verklaring voor die namen is eigenlijk heel saai.

Neuk is namelijk een Schots-Engels woord voor 'hoek je , plekje', dat soms in plaatsnamen wordt gebruikt. De 'officiële' Engelse spelling is overigens nook , en het woord is waarschijnlijk verwant aan ons woord hoek of haak.

Vakantiegangers vinden het vaak grappig om hun eigen taal in het buitenland te zien. Of in elk geval te dénken dat dat hun taal is. De borden boven de schappen met hartige taarten in Engelse supermarkten leiden vooral bij kinderen tot gegiechel: daar staat namelijk met grote letters "Pies" op. Je hoeft er trouwens niet eens voor op vakantie. Het Nederlandse straatbeeld is vergeven van de Engelse woorden.

Daar kun je je aan ergeren, maar je kunt er soms ook om lachen. In Amsterdam zag ik ooit een uithangbord met "Chinese arts" erop. Dat bleek bij nader inzien niet van een Chinese dokter te zijn, maar van een kunsthandel. Of neem de winkels met "Mensroom": zou elke voorbijganger dat als een Engels woord opvatten, of toch eerst aan het Nederlandse room denken?

Ook filmtitels kunnen verwarrend zijn. Schindler's List betekent 'Schindlers lijst', maar de film gáát over een 'list' die Schindler bedacht had. Zo schijnen er ook mensen te zijn die dachten dat Die Hard een Duitse film was niet dat Hard een Duits woord is, maar toch. Of dat de serie Family Ties over een familie Ties ging. Natuurlijk zijn er ook Nederlandstalige opschriften die lachwekkend of verwarrend zijn voor buitenlanders.

Eind jaren tachtig stonden er korte tijd bordjes langs onze autowegen met "Hier " om te voorkomen dat men zou rijden. Leuk voor al die Franse toeristen. De verwarring wordt pas echt babylonisch als er mensen met meerdere talen bij elkaar komen. Nederlandse middenstanders die het Engelse woord "Sale" op hun etalage zetten, beseffen waarschijnlijk niet dat dit Frans is voor 'smerig'.

En een broodverkoper die zich dan weer op z'n Frans afficheert met "Pain", kan misschien niet op de sympathie van de Engelsen rekenen. Voor wie niet precies weet welke taal er in welk land wordt gesproken, kunnen de gevolgen nog groter zijn. Zo kwam een buurjongetje van me op vakantie in Duitsland ooit in een oud, enigszins afgelegen hotel terecht waar bij de ingang de mededeling stond: "English spoken".

Hij heeft, vertelden zijn ouders later, de hele nacht niet geslapen - zó bang was hij voor de Engelse spoken. Door deze website te gebruiken accepteert u de cookies zoals beschreven in het cookiebeleid. Taalloket Zoeken in taaladviezen Vraag stellen Overige diensten Taaladviesdienst. Zoeken in taaladviezen. Taalvraag per telefoon.

Taalvraag via sociale media. Lidmaatschap Mutaties Onze Taal steunen. Lid worden. Gegevens wijzigen. Onze Taal als cadeau. Collectief lidmaatschap. Nieuwste nummer. Digitale editie. Webwinkel Overige artikelen. Losse nummers. Over Onze Taal Contact Adverteren. Taarten Vakantiegangers vinden het vaak grappig om hun eigen taal in het buitenland te zien. Filmlist Ook filmtitels kunnen verwarrend zijn. Meertalig De verwarring wordt pas echt babylonisch als er mensen met meerdere talen bij elkaar komen.

Meer Nu.

Moeder zoekt sex daisy alexis

Van
bg_solidsnake

Contact Nl Privacy
Copyright © 2019-2020 pritechautosport.nl